Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların cenahı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısı nedir ve ne alışverişe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamak midein kullanılan bir bapdır.

Ekseriyetle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden ortam seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Umumi amacı insanların binayı beis kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya aldatmaır.

Tüm aşamaların tamam bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden olumlu ifade aldatmaınması sağlamlanır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın takkadak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve sair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla esaslı orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması bâtınin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve dayanıklılık derunin yeğleme edilir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangın merdiveni ile alakalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın veya ivedili keyfiyet vakalarında binalardaki yangın kapısı insanların kolay boşaltma edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page